September 2023: Afspraak afzeggen. Als het moet kan ik dat!

 

Woensdag 13 sept genoot ik van een fijne groepswandeling. Het enige groepje dat ik ken waar flink tempo wordt gemaakt.

Meestal lopen we 8 - 10 km, maar dit keer werden het er ruim 12. Ik was lopend naar het startpunt gegaan, eenmaal weer thuis had ik ruim 14 km op mijn Strava-app staan. De laatste kilometer naar huis sleepte ik me voort.

Het tempo was flink hoog!

Ik had namelijk geen extra madopar ingenomen. (Madopar is dopamine, een stofje dat mensen met  Parkinson te weinig aanmaken). Tussendoor een halfje extra nemen heeft geen zin, leerde ik een paar jaar geleden al van de Parkinsonverpleegkundige. Dan stijgt de bloedspiegel niet genoeg.  

‘ s Middags zou ik gaan duofietsen, de afspraak was gemaakt toen het fietsen afgelopen week voor de tweede keer niet door kon gaan, vanwege de hitte.

“Twee activiteiten achter elkaar. Fout van mij. Nooit meer doen.” zei ik tegen mezelf.

 

Mijn fietsmaatje verheugde zich op het tochtje. Ze wil nooit ver. Ik besloot het te proberen. Na anderhalf uur uitrusten stapte ik op de fiets. Ik had de indruk veilig te fietsen. Ook de rit met de duofiets van de stalling naar het adres van mijn maatje ging goed.

Ik nam de madopar van 15 uur een uur vroeger in. We hadden een heerlijke tocht.

 

Na een voor mijn doen goede nachtrust stond weer een groepswandeling gepland. Ik was voor het ontbijt nog van plan om ‘gewoon’ te gaan, maar na het ophangen van de was besloot ik af te zeggen. Het lijf voelde nog flink moe!

Niemand zou er last van hebben dat ik niet meeging. 

Ik zou hoogstens anderen tot last zijn, als onderweg bleek dat ik te moe was. 

Applaus voor mezelf. 

 

Ik had een heerlijk rustige dag. Kon na afloop weer wat klusjes van mijn lijstje doorstrepen.

‘s Middags fietste ik 20 km. Dat was alle beweging voor vandaag.

Mijn energie accu was vandaag weer bijgetankt, gelukkig!

En ik nam me voor, voortaan te checken, welke afstand we gaan lopen! Zodat ik bijvoorbeeld met de fiets naar de startplek ga, of iets meer madopar inneem. Het omgaan met Parki blijft leren !

 

Naar de volgende pagina