2024-06 Hitte

Hittegolfje

Om half vijf werd ik wakker en stond meteen op. In de hoop een eindje te kunnen lopen, voor het weer bloedheet zou zijn. Na het ontbijt, ca kwart voor zes, ging ik de deur uit. De lamp met bewegingssensor in de hal ging aan, zo duister was het er nog. 

Buiten was het koel, maar het werd snel warmer. Een paar zwanen naast het fietspad strekten waaks  hun nek. “Waag het niet om aan onze jongen te komen”, zag ik ze denken.

Sukkels. Waarom slapen jullie op zo’n smalle berm naast een fietspad? Toen ik terugkwam waren ze net weg, Op het fietspad was nog te zien waar ze gezeten hadden. 

 

Toen ik de polder inliep had ik de zon in het gezicht. Nog geen wandelaar te zien. Wat was het heerlijk buiten! 

Mijn benen werden zwaar. Het bankje in de zon sloeg ik over, want verderop kon ik met mijn rug naar de zon zitten. Ik nam mijn medicijnen in, het was kwart over zes. 2,8 km gelopen… net over de helft.

Gisteren was ik na 2,5 km lopen (8h30 – 9h) al moe thuis gekomen, en had ik me afgemeld voor het wandelgroepje van vandaag. Ik hoop dat het door de hitte kwam…. Vorig jaar kon ik daar ook al niet tegen, toen genoot  ik ‘s ochtends vroeg van 10 km-loopjes…😩😩

Om half zeven liep ik verder. Om vijf over zeven was ik thuis, na 5,5 km. Dat was toch maar weer gelukt. (Terwijl een korte wandeling begin dit jaar toch minimaal 10 kilometers telde! Grrr!)

Slim horloge??

Mijn slimme horloge ‘zag’ om 6h05 pas dat ik wakker was! Toen had ik het ding dus al opladen en liep ik al buiten! Hij ‘vindt’ ook altijd dat ik acht tot acht en een half uur in bed gelegen heb… Waarschijnlijk omdat ik heb ingesteld dat ik van 22h tot 6h30 wil slapen. Maar dat was omdat ik niet wakker gemaakt wil worden door het ding.

Na deze wandeling zette ik de slaapfocus van het horloge uit en paste de slaaptijden aan. Misschien wordt het klokje dan wat ‘slimmer’? Als het me niet bevalt, verander ik het weer.

Gelukkig had ik vijf dagen geleden nog wel 12 km kunnen lopen. Ik hoop maar dat het aan de hitte ligt, dat het nu weer zo moeizaam gaat!