Dagboek van Parki - 2 juni 2023. De wc bril

 

Nee, dit is geen studenten opdracht: tien minuten praten over een opgegeven woord. Mijn pa vertelde dat ze elkaar als student zo’n opdracht gaven.  Hij mocht zich van ons bewijzen met het woord ‘prullenbak’ en hield na ruim tien minuten op omdat we buikpijn hadden van het lachen.

 

Nu de wc bril. De laatste tijd ga ik vaak zitten als ik mijn sokken aandoe. Want Parkinson maakt stijf en de balans wordt wat minder. Eerst zat ik op bed. Met een handdoekje onder de voeten als ik ze invet. Gedoe.

Op de wc bril zitten met de voeten op de rand van de douchebak? Dat zat ‘voor geen meter’. Dus deed ik het deksel omlaag en ging daarop zitten. Fantastisch.

Op maandag 15 mei hoorde ik echter veel gekraak. Het deksel was kapot! Dinsdag vertelde ik dit aan mijn wandelmaatje. De pot met nieuwe wc bril was pas in januari geplaatst.  

“Zit er dan geen garantie op?”

Oeps. Daar had ik niet aan gedacht. De volgende ochtend belde ik naar het bedrijf dat de toiletten had geplaatst. Mijn gesprekspartner beloofde het na te vragen. Het was de dag voor Hemelvaart, het antwoord kon dus even op zich laten wachten.

.

Op 30 mei werd ik opgebeld. “Er staat hier een toiletbril voor U”. 

“Ehhhh…..komen jullie dat er niet voor me opzetten?”

Tja, dat kon wel.  Voor € 75,00 ex btw..

Donderdag haalde ik de toiletbril op in Noordwijk, gelukkig paste het ding in mijn fietstas. Onderweg naar huis bedacht ik, wie van de buren ik hiermee zou lastig vallen. En besloot dat ik het eerst zelf wilde gaan proberen. 

 

Ik heb het nog nooit gedaan, maar ik denk dat ik het wel kan

 

De lijfspreuk van Pippi Langkous spookte door mijn hoofd: “Ik heb het nog nooit gedaan, maar ik denk dat ik het wel kan

‘s Avonds ging ik naar Biodanza, het thema deze week was vertrouwen. Ook vertrouwen hebben in jezelf!

 

De volgende ochtend maakte ik de doos open. In de ochtend kan ik beter nadenken dan ‘s avonds. Misschien ligt dat ook wel aan Parki… In elk geval houd ik er maar rekening mee. 

Er zat zowaar een handleiding bij de bril en een set schroeven. Bij het toilet keek ik echter beteuterd. Hoe maak ik de kapotte bril los?

Op internet vond ik een filmpje: “Met een bijgeleverde sleutel maak je de schroeven los”.  

Inderdaad! Er zat een plastic iets in dat leek op de sleutel in het filmpje. Het filmpje dat ik toen zag, kan ik niet terugvinden, dus bijgaand een ander filmpje

Ik maakte de oude bril los en legde hem apart. Vervolgens bekeek ik het filmpje opnieuw. Daarna ging ik de haakvormige apparaatjes net zo bevestigen als ze in de kapotte bril zaten.

Daarna de andere onderdelen er volgens de handleiding opzetten en vastmaken. 

 

Gelukt! YES! Pippy heeft gelijk! 😊

 

PS – in het bijgeleverde papier staan allerlei voorschriften over het gebruik van een toiletbril. Er staat NIET bij, dat je niet op het deksel mag zitten!