Fietstocht van 220 km in drie dagen 25-27 aug 2022

 

We hadden een heerlijke zomer; ik fietste en wandelde veel. Van de neuroloog mocht ik wat meer Neupro pleister plakken, dus ik kon Parki ook weer de baas.

Eind augustus zou ik een week bij mijn vriendin in Bocholt logeren (Duitsland, vlak over de grens met Nederland) en op een gegeven moment besloot ik er met de fiets heen te gaan. De voorbereiding verliep prima. Het enige dat me flink zorgen baarde was de weersverwachting. Het zou op 25 augustus 30 graden worden!

Mijn ‘multifunctionele’ fysiotherapeut nam de tocht met me door. Hij adviseerde me heel dringend om de dag vóór de driedaagse fietstocht GEEN 15 km met Nivon te gaan wandelen. Verder dacht hij dat ik het wel goed gepland had allemaal. Na enig nadenken besloot ik dat hij gelijk had. Ik gebruikte die woensdag om het eerste stukje route te verkennen, zodat ik de dag erna om half zes (in het donker) kon vertrekken.

Ook adviseerde hij een halfje levodopa extra, vanwege de langdurige inspanning. De Parkinsonverpleegkundige was het daarmee eens. Dankzij dat extra halfje heeft Parki me deze tocht niet geplaagd. 

Het werd een heerlijke tocht (met een apart verslag, veel te lang voor dit dagboekje). Die derde dag was ik al na veertig kilometer moe, maar toen hoefde ik er ook nog maar twintig. Die laatste dag was namelijk ook de kortste 😊. Dat kwam goed uit!

En wie weet of Parki me toestaat zo iets ooit weer te doen? Deze fijne tocht had ik toch maar mooi gehad!

Het uitgebreide verslag van deze tocht staat in het dagboekje: Fietstocht van 220 km in drie dagen.