September 2023: Biodanza

 

Zoals ik al eerder schreef bevalt Biodanza mij erg goed. Het werkt voor mij ontspannend. Het is de enige vaste avond-activiteit die nog in mijn agenda staat. Van een mede biodanza fan kreeg ik onderstaande link. Ik plaats de tekst in zijn geheel. Want niet iedereen heeft toegang tot facebook. 

Ik heb inmiddels toestemming van de auteur om haar tekst hier te plaatsen :-) 

 

Wordt biodanza het nieuwe yoga?


Maria Vermeeren geeft het antwoord in het onderstaande bericht en in Weekblad De Brug.

Dit staat in het bericht:

 Wordt Biodanza het nieuwe Yoga? Ontdek de helende kracht van deze opkomende wellnesspraktijk


Introductie:
Biodanza, een opkomende beweging in de wellnesswereld, wordt steeds meer ontdekt en gezien als een krachtige en tegelijk holistische benadering van welzijn. Net als yoga is het doel om balans te creëren tussen lichaam, geest en ziel, alleen biodanza biedt een wat frissere kijk op zelfexpressie, emotioneel evenwicht en verbinding met anderen.

Ontdek de unieke voordelen:
Biodanza, letterlijk vertaald als "dans van het leven", gaat verder dan traditionele bewegingspraktijken. Het maakt dankbaar gebruik van muziek, beweging en sociale interactie om het innerlijke potentieel te ontketenen en een diepere verbondenheid met onszelf en de wereld om ons heen tot stand te brengen.

1. Holistische benadering van welzijn:
Biodanza integreert fysieke beweging, emotionele expressie en sociale interactie om een holistische welzijnservaring te creëren. Het nodigt uit tot het verkennen van de diepere lagen van ons wezen en het in evenwicht brengen van verschillende aspecten van ons leven.

2. Authentieke zelfexpressie:
In tegenstelling tot yoga, dat vaak gericht is op poses en houdingen, moedigt biodanza aan tot vrije en spontane beweging. Dit opent de deur naar authentieke zelfexpressie, waarbij individuen hun emoties en ware zelf op een natuurlijke en ongehinderde manier kunnen uiten.

3. Verbinding en gemeenschap:
Biodanza draait om samen dansen en verbinden met anderen in een veilige en ondersteunende omgeving. Het bevordert een gevoel van gemeenschap en empathie, wat bijdraagt aan emotionele genezing en het vergroten van ons vermogen om lief te hebben en te worden geliefd.

Conclusie:
Niemand zal ontkennen dat yoga alom bekend is en geliefd om zijn vele voordelen. De deuren die biodanza opent naar een nieuw pad naar welzijn zijn van een andere orde en spreekt ook andere doelgroepen aan. Biodanza roept op tot het herontdekken van onze ware essentie.


#biodanza #biodanzabeweegtje

 

Bron: facebook