Oktober 2023 - Weer een 'stukje' rouwverwerking.

 

Met een opgeruimd huis op vakantie. 

 

Hebben jullie dat ook? Dat je een opgeruimd huis en liefst ook een opgeruimde PC wilt achterlaten als je met vakantie gaat?

 Ik rondde mijn vrijwilligerswerk voor Scouters af, stuurde het op en kreeg meteen weer een nieuw klusje. Ook dat maakte ik af, maar vroeg toen wel om de volgende klus pas na mijn vakantie sturen.

Weer een 'stukje'  rouw verwerking.

 

Eén van die klusjes is mijn mailbox schonen. De laatste jaren deed ik dat natuurlijk ook, maar ik bleef steeds steken bij juni 2021. Bij de oudere berichten zaten mails in verband het ziekbed en overlijden van Dries. Die gooi je niet zomaar weg. Maar wat doe je er dan mee? Ik kon ze toch niet eindeloos laten staan?

Dit keer besloot ik de belangrijkste mails naar een tekstbestand op de PC te kopiëren. Daarna konden die berichten weg uit de mailbox.

 

Op de eettafel laat ik vaak veel staan. Voor een gast die bleef eten had ik de tafel leeggemaakt en de spullen op de grond onder de kast gezet. Mijn plan was om dat vóór mijn vakantie op te ruimen. Dat lukte. Op de avond voor vertrek kwam ik tot mijn verbazing ook de doos met condoleance kaarten (maart 2021) tegen. Die stond dus al twee en een half jaar op de eettafel in de zitkamer! Bij eerdere (zeldzame) opruim ‘aanvallen’ werkte ik daar ‘netjes’ omheen. Nu selecteerde ik ze. De belangrijkste kaarten wil ik als foto bewaren in een mapje op de PC. Maar het was al te donker om goede foto’s te maken. En te laat op de avond. Ik voerde dit voornemen direct na de vakantie uit.

Blijkbaar was ik er nu aan toe.