Ziekenhuis bed (Hoog-laagbed)

 

Omdat mijn bed veel te laag is voor dit soort situaties, kocht ik een hoog-laagbed, met elektrische hoofdsteun. Zie zo, ik kan er weer tegen. Ook als Parki voor meer problemen gaat zorgen.

Een hooglaagbed van de thuiszorgwinkel lenen is uiteraard gemakkelijker, geen idee of een gebroken arm een geldige indicatie is. Ik kocht zo’n bed (tweedehands) inclusief nieuw matras en laten bezorgen voor ca 700 euro. (thuiszorgbedvoordeel.nl). Waarschijnlijk kan het nog goedkoper via marktplaats of dergelijke sites. Maar dan moet je wel weer zelf het vervoer regelen.

 

(Let op: als je hulp met wassen op bed nodig hebt van een thuiszorgorganisatie, laat je dan goed informeren voor je iets koopt. Een seniorenbed is niet hoog genoeg. En hulp aan iemand in een twee-persoons bed zal hoogst waarschijnlijk worden afgekeurd door thuiszorgorganisaties. Ook als een deel van het bed wel hoog-laag kan. Voor zorg op bed moet de hulpverlener namelijk om het bed heen kunnen lopen. Als de zorg door twee hulpverleners verleend moet worden, moet elk aan één kant het bed kunnen staan).

 

Tijdens de gebroken arm periode had ik ook meer last van Parki. “Jij bent nu zwakker, wie weet kan ik nu van je winnen”, zo leek hij te denken. Dus had ik meer moeite met het ophouden van de urine, meer speekselvloed en ’s nachts kramp in mijn kuiten. Het viel me toen pas op, dat die kramp na de levodopa eigenlijk niet meer voorbij gekomen was.