juli 2023: Kwijlsjaals of  honni sjaals

 

Scouters krijgt een nieuwe site, vijftien vrijwilligers  helpen om alle hulpmiddelen na te lopen op inhoud, werkende linkjes, correcte prijzen en verkrijgbaarheid. Ik ben één van die vrijwilligers.  (zie ook mijn blog uit 2022 nieuw vrijwilligerswerk  en november 2023:  Scouters)

Tot mijn verbazing zag ik onderaan mijn nieuwe lijst met hulpmiddelen ‘kwijlsjaal’ staan.

O? Iets tegen kwijlen? Ik klikte snel door. En zowaar. Leuke, kleurige sjaals, makkelijk aan te brengen, met grote drukknopen. Ik las:

De kwijlsjaal Honni is een idee van Susan Nielsen. Zij ontwierp de Honni sjaal aanvankelijk alleen voor kinderen, maar zag al snel ook een mooie toepassing voor volwassenen met hetzelfde probleem.

Alle Honni sjaals worden gemaakt van materiaal dat vocht absorbeert. 

Je kunt kiezen uit allerlei verschillende sjaals van effen stof of met een mooie print. In allerlei verschillende kleuren. Er is altijd wel een sjaal die bij jou past.

Ik was meteen enthousiast en bestelde er een paar. Want in verband met Parkinson heb ik flink last van kwijlen. Speekselvloed noemt de neuroloog dat.

Tot mijn verassing werd ik door Susan opgebeld. Ik had namelijk verschillende maten besteld. “Of dat een vergissing was?” Tjonge, wat een service!!  Inmiddels heb ik een paar sjaals. Ik ben er reuze blij mee. Op de fiets draag ik ze gewoon bovenop mijn jas. (Ik heb dus twee verschillende maten gekocht, ook een grotere maat zodat ik die bovenop mijn winterjas kan doen). Daarmee hoef ik geen zakdoekje meer te zoeken in mijn broekzak tijdens het fietsen. Wel zo veilig! De sjaals kunnen in de wasmachine en in de droger. Die droger heb ik niet, wel een droogrek. “Dan moet je ze af en toe strijken” wist Susan.