Maart 2023: Testival – over incontinentie en menstruatiebroekjes

 

Als vrijwilliger van Scouters werd ik gemaild, of ik misschien mensen kende die mee wilden doen met een overleg via zoom (een internetprogramma, waarbij je elkaar kunt zien en horen) over incontinentie materiaal en nieuwe ontwikkelingen.

Daar had ik wel oren naar. Ik ben niet incontinent, maar als ik niet op tijd naar het toilet kan, heb ik soms wel heel veel moeite met ophouden. Vooral met groepswandelingen. Ik moet dan een hele groep laten wachten, dus stel ik de sanitaire stop zo lang mogelijk uit… bovendien loop je soms door de bebouwde kom. Daar kan je ook niet zomaar even je blaas legen.

 

Het was een leuke bijeenkomst, met zowel gebruikers van incontinentie materiaal als zorgverleners, die blij waren met de diverse sensoren die aangeven of het materiaal verzadigd is. Vooral ‘s nachts is het fijn als de hulpvragers door kunnen slapen, en alleen verschoond hoeven te worden als ze echt nat zijn.

 

Er was ook aandacht voor een wasbare variant van de ‘inco’. Dacht ik. Maar dat bleek wasbare kleding met ruimte voor incontinentiemateriaal, waardoor het materiaal beter bleef zitten.

Na afloop kreeg ik de links naar verschillende sites die waren genoemd, inclusief een link naar een site met wasbare menstruatiebroekjes. “Misschien is dat wat voor je”, schreef Elly erbij. Over meedenken gesproken! 👍

De broekjes staan op internet, je vindt ze hier

 

Ik bekeek de site en een vlog over de broekjes. En bestelde er één. Twee dagen later, vrijdag, lag het broekje in mijn brievenbus. Zaterdag deed ik hem aan. Natuurlijk had ik toen geen ‘ongelukje’, maar het broekje zat lekker. Ik gooide een beetje water in de broek. Buitenkant bleef droog. Dat verwachtte ik ook al. 

Ik mailde de firma, of ze toevallig broekjes aan het ontwikkelen zijn voor opvang van beetjes urine.  Ik verwachtte van niet. En dat was ook inderdaad niet het g

eval. Ik heb dus  twee broekjes bijbesteld. Dan ben ik op dagen met groepswandelingen beschermd.

 

PS augustus 2023: ik gebruik de broekjes weinig meer, omdat ik zelden meer 'ongelukjes' heb. Maar de periodes met zwakke blaasspieren  zullen wel weer komen. En dan is het opnieuw een uitkomst.

 

September 2023 had ik het hier over met een wandelmaatje. Zij had goede ervaringen met menstruatiebroekjes van Beeren.

 

Toen ik het webadres opzocht, zag ik nog veel meer aanbieders van menstruatie ondergoed.  Dus zoek even, wat het beste bij jou en je portemonnai past!

Ik vond ook wasbare incontinetie broekjes: https://scouters.nl/hulpmiddelen/continentie/incontinentie-materiaal/absorberend-materiaal/entusia-wasbaar-incontinentie-ondergoed