Dagboek van Parki  Juli - augustus 2023: Lopen, fietsen en computeren.

 

Het was mooi weer. Soms wat warm, soms wat nat. Ik ben denk ik maar 1 of 2 keer die maanden natgeregend. Terwijl ik ‘iedereen’ hoorde klagen over de slechte zomer!

Vaak werd wel veel regen voorspeld. Maar die regen kwam niet. Hoogstens een paar spetters. Of het zou code geel zijn, terwijl ik de regenwolken op de weerkaart boven en onder Leiden langs zag trekken. Daar bleef ik niet voor thuis!  En trouwens, een beetje regen vind ik niet erg. 

In dit dagboekje benoem ik slechts een paar tochtjes:  

 

29 juli. Amsterdamse Waterleiding Duinen 

Op woensdag 2 augustus zou ik een nivon wandeling helpen leiden. Acht mensen zeiden af vanwege de regen. Om kwart over tien stapten we uit de trein in Utrecht Lunetten. Het miezerde een beetje. Om 11 uur gingen de regenbroeken uit en later kwam zelfs de zon door. We hadden een uitstekende wandeling!

 

 

Op zondag 6 aug ging om kwart over zeven ’s ochtends mijn telefoon. De wandeling voor vandaag werd afgeblazen vanwege de regen. Met de andere deelnemer, die ook 

Natuurgebied De Groene Jonker, Nieuwkoop

niet bang was voor een drupje regen, ging ik naar natuurgebied de Groene Jonker bij Nieuwkoop. Het was afwisselend droog en nat, we hadden het natuurgebied voor ons alleen en genoten van de mooie wandeling!

Op 12 en 13 aug liep ik met een groepje  twee dagen op het Romeinse Limes Pad (Rhenen - Wageningen en Wageningen - Renkum). We sliepen in de Bosbeek, een Natuurvriendenhuis. Mijn knieën hielden zich goed, al was mijn rugzak wel te zwaar de eerste dag… Op de tweede dag kon een deel in de auto van een wandelmaatje. Na de wandeling konden we meerijden tot Woerden. Wat een heerlijkheid.

Ook ontdekte ik dat weekend, dat ik nog best in een smalle (gladde) lakenzak kon slapen. Dat viel me mee! Ik had die lakenzak ooit voor € 10,- gekocht bij Xenos

Op 23 augustus genoot ik van een Nivon wandeling bij Halfweg (Natuurgebied De Lange Bretten)

 

Trekpontjes vind ik nog altijd een beetje spannend. (vanwege het pontongeluk in december 2019 Pontongeluk - 1 december 2019)

 

Ik ging dus met het laatste groepje naar de overkant, zodat ik eerst goed ‘de kat uit de boom kon kijken’.

 Naast andere wandelingen, duofietsen en gewone fietstochten had ik ook afspraken met vriendinnen.

Verder werkte ik op de PC hulpmiddelen bij voor de nieuwe site van Scouters en als er even geen nieuwe lijst in mijn mailbox verscheen, werkte ik aan mijn eigen site.