Nieuw vrijwilligerswerk

 

Toen ik eindelijk mijn bestand met tips ‘plots eenhandig’ (over mijn gebroken arm) klaar had, stuurde ik het op advies van mijn neef naar Scouters, een site met oplossingen en hulpmiddelen bij blessure of handicap. 

Als dank kreeg ik de vraag om hun site te beoordelen op tikfouten, niet werkende linkjes, nutteloze hulpmiddelen of hulpmiddelen die ik miste. Ik had nu namelijk beperkt ervaring met hulpmiddelen, maar als  wijkverpleegkundige en ergocoach was ik ook bekend met hulpmiddelen. Ik vond het leuk om te doen, maar liep natuurlijk weer te hard van stapel. Ze konden me niet bijhouden.

Geen probleem. Ik had nog meer klussen op mijn lijstje. Binnenkort ga ik wel weer met Scouters verder. 

 

Ook meldde ik me na een oproep in het verenigingsblad als ondersteuner van het bestuur van TeVoet (vereniging van wandelaars, met als speerpunt belangenvereniging onverhard wandelen / verdwijnen van de onverharde wandelpaden tegengaan). Er volgde een telefonische kennismaking. “Tjonge, wat doe je veel. Heb je wel tijd om ons te helpen?”. Tja, ik verwacht van wel. Ik had op dat moment ook last van een overbelaste knie, dus ik zou beslist minder (moeten) gaan lopen. De eerste vergadering die ik zal bijwonen is eind januari 2023, op een middag, want ’s avonds kan ik zo iets niet meer.