2023-11 Scouters

 

Sinds enige tijd ben ik vrijwilliger bij Scouters. Ik kwam met hen in aanraking toen ik op zoek was naar een tafelmodel afwasmachine, omdat ik mijn arm gebroken had (blog). Vervolgens hadden ze interesse in mijn tips over "plots eenhandig" en van het één kwam het ander. Nu ben ik vrijwilliger bij Scouters. 😊 (blog)

 

Over Scouters:

 

Scouters biedt toegankelijke informatie en onafhankelijk advies over innovatieve hulpmiddelen voor en door mensen die beter willen bewegen. En voor hun mantelzorgers en professionals. Op de Scouters website en de sociale media worden oplossingen, hulpmiddelen en ervaringen gedeeld.

Scouters is een groep mensen met en zonder een beperking. Een team van 15 actieve vrijwilligers houdt Scouters onafhankelijk. Sommigen van hen hebben een professionele achtergrond in ergotherapie of bewegingswetenschappen. Veel scouters zijn zelf gebruikers van hulpmiddelen of hebben een naaste die hulpmiddelen gebruikt. Ze willen elkaar helpen om beter te bewegen. Dat doen ze door het ’scouten’ van nieuwe hulpmiddelen. Daarnaast delen ze toegankelijke en onafhankelijke informatie, praktische tips en reviews van hulpmiddelen.

Maar ze doen meer. Scouters organiseert jaarlijks een Scouters Testival, waar hulpmiddelen op een centrale locatie getest worden. Studenten ergotherapie lopen stage bij Scouters en doen onderzoek voor hun studie. Scouters maakt samen met Ergotherapie Nederland Keuzehulpen  om het zoeken van een passend hulpmiddel makkelijker maken. Het testpanel van 60 Scouters probeert hulpmiddelen uit.  En ze houden continu de meer dan 1100 hulpmiddelen op de website actueel.

Scouters deelt al deze waardevolle en onafhankelijke kennis via de website, een nieuwsbrief, social media, blogs, artikelen in vakbladen, presentaties en filmpjes. Bron: de site van scouters)

 

Artikel over Scouters in het Support Magazine

 

Op 1 november verscheen een artikel over Scouters in het Support magazine nr 5-2023, op pagina 28 en 29. Dat wil ik hier dus wel graag delen. 

Het artikel komt ook op een mooi moment. Op 1 november 2018 namelijk namen  Locomotion (Hanneke en Nico Knibbe) en Waaijerconsult Scouters over. Elly Waaijer schrijft: "We mogen met zijn allen trots terugkijken op een geweldige periode".