maart 2023: Glad laken tegen slecht slapen bij Parkinson (Wendylett)

 

In januari vroeg ik de neuroloog WAAROM mensen met Parkinson vaak slecht. Ze legde uit dat je ’s nachts vaak automatisch draait in je slaap, door parki gaat dat moeizamer en wordt je steeds wakker.

Dus googelde ik op ‘glad laken’ en zag enorme prijsverschillen.

Op het forum van de Parkinsonvereniging (Comunity heet het daar) vroeg ik naar de ervaring van lotgenoten.

Ik kreeg het advies een Wendylett laken te kopen.

 

Het laken bevalt me prima. De randen van het laken zijn niet glad, zodat je ’s nachts niet makkelijk uit bed valt of glijdt. Na de was is het laken snel droog.

Het is prijzig, al moet je wel opletten bij wie je koopt, er kan zomaar € 40,00 verschil zitten tussen de ene of de andere leverancier. Met een goede indicatie wordt het laken door sommige zorgverzekeraars vergoed.

 

Ik ben tegenwoordig vaak wat later wakker dan vroeger. Ca 6 uur in plaats van 5 uur. Ook heb ik de indruk dat ik minder vaak wakker ben ‘s nachts. Waardoor ik dus waarschijnlijk dieper slaap. Dat zou door het laken kunnen komen.

 

Het steeklaken dat ik bestelde was NIET glad. Het leek me handig voor vakanties. Maar dat steeklaken heb ik na overleg met de leverancier teruggestuurd. Dat ging heel soepel. Ik kreeg een verzendlabel gemaild en kon het zonder verdere kosten terugsturen. Misschien heb ik het verkeerde steeklaken besteld. Dat zou kunnen. 

Ik kocht het laken bij thuiszorgwinkel.nl.  Meer achtergrond informatie over het gebruik van gladde lakens kun je ook lezen bij Scouters

Later kocht ik ook een gladde pyjama. 

Overige blogs over (slecht) slapen bij Parkinson