Fietsvakantie 2023 - Flamingoroute

 

Vrijdag 5 mei: van Arnhem naar Spork (Duitsland) . Ruim 57 km

 

Om even over achten arriveerde de vierjarige kleinzoon kleinzoon Sjaak* (* Niet zijn echte naam). Vanwege koorts mocht hij niet naar school. We gingen samen ontbijten. Vanwege het onweer dat vanmiddag vanaf drie uur verwacht  werd, mocht ik eerder van tafel. Ook Sjaak vond dat ik voor het onweer binnen moest zijn 😀

Ik vertrok om kwart voor negen, met de trui al achter op de fiets en de zonnebril op! Na een half uurtje stopte ik om mijn vest uit te doen en kort daarna ging ook mijn jas ook onder de snelbinder.

Ik reed twee keer een beetje verkeerd.  Om halftien nam ik 1,5 tablet Madopar (tegen parkinson) ipv negen uur,  omdat ik pas om halfnegen klaar was met mijn ontbijt. Madopar mag namelijk niet samen met eiwit). 

De koolzaadvelden waren knalgeel en ik genoot van de dorpjes waar ik door kwam..
Om ongeveer kwart over tien stopte ik bij een restaurantje, waar zowel het toilet als de cappuccino op het terras (vlak bij mijn fiets) zeer welkom waren.
Later at ik twee boterhammen, op een bankje in de schaduw. In de verte werd de lucht al donker, of verbeeldde ik me dat? Voort maar weer!
Om kwart voor één was ik bij het bruggetje over de Aa, waar ik vorig jaar niet zonder hulp overheen kon. Ik was dus net de grens met Duitsland gepasseerd. Nu passeerde ik het bruggetje zonder moeite!
Wat een verschil met vorig jaar! Toen was ik bij die brug uitgeput, het was de derde dag fietsen, na twee dagen met elk 80 km, waarvan de eerste dag 30 graden, de tweede slechts 25 graden. Daarom fietste ik nu een dag minder, en had ik na het fietsen een rustdag gepland.

Kort daarna kwam Anneke me tegemoet rijden. Wat was het leuk om haar weer te zien. Samen reden we naar Spork.  Even over half twee waren we er. 57,29 km op de teller 😀

Driekwartier later begon het te regenen. Het was een heerlijke tocht geweest!

Zevenaar

Brug over de Aa, net voorbij de grens met Duitsland

Na aankomst spoelde ik de fietsonderbroekjes uit. Die had ik gekocht op advies van mijn fysiotherapeut. “Meteen na aankomst uitspoelen, volgende ochtend is het droog”, was zijn ervaring. Gelukkig had ik er twee gekocht, want zo snel lukte het drogen niet, bleek deze vakantie! Ik kon ook niet altijd meteen wassen en niet buiten hangen of zo… dat scheelt ook.

Gezellig bijgepraat, lekker gegeten en afgewassen. Tegen tien uur lag ik in bed. Ik sliep prima.

Zaterdag 6 mei. Rustdag 4,5 km lopen en 23 km fietsen

 

Met Anneke liet ik de honden uit, daarna ging ik mee naar de hondenschool.
’s Middags fietste ik met Anneke mee naar Aalten, voor wat boodschappen. Bij de kinderboerderij aten we onze boterham op en keken naar de kippen en de pronkende pauw. Totaal ca 23 km
Peter bood aan ons in geval van problemen of bijvoorbeeld erg nat weer te komen ‘redden’ (met de auto ophalen, droge kleren brengen of wat we ook maar nodig hadden) . Super aardig. Gelukkig hadden we zijn hulp niet nodig. Om acht uur gingen we eten. Ik hielp met de afwas en lag om tien uur in bed. Weer goed geslapen.