De afwas

 

Met één hand afwassen valt niet mee.

Er zijn afwaskwasten met een zuignap, als dat stevig staat, kun je met de goede hand de vaat er langs halen. Ik kocht er één, maar vond het geen succes. 

 

Een tafelmodel afwasmachine kan een uitkomst zijn, maar vraagt toch altijd nog wat ruimte (en is vrij kostbaar). Op internet zie je diverse modellen. Het was me echter niet altijd duidelijk of je ze echt met één hand kon bedienen. Toen ik er uiteindelijk één gekozen had, bleek deze niet onder het keukenkastje te passen....

 

In mijn geval bracht een buurvrouw uitkomst, in ruil voor een kop koffie en een praatje. Ze vond het jammer dat ik op een gegeven moment zelf weer kon afwassen :-) en komt nu af en toe een ‘bakkie doen’ zonder dat ze de vaat hoeft te doen. 

 

Een ‘open deur’ is natuurlijk om de afwas zoveel mogelijk te beperken (kopjes en mokken omspoelen, kruimels van een bord afvegen, enzovoort).

 

Als je maaltijden koopt of krijgt, heb je ook minder afwas 😊

Maaltijden zijn te koop in de supermarkt, maar worden ook thuis bezorgd. Door een restaurant, maar uiteraard heb je ook de bekende ‘Maaltijdboxen’. Vul “maaltijdservice aan huis” of iets dergelijks in op je zoekmachine en je krijgt vele aanbieders, met elk diverse soorten abonnementen. …