Iets meenemen

 

Iets meenemen als je je arm niet kunt gebruiken 

 

Met een gebroken arm kun je geen rugzak dragen. Voor kleine dagelijkse gebruiksvoorwerpen zoals een mobieltje , ov-pas en pinpas vond ik een klein heuptasje handig.

 

Toen ik weer wat verder van huis kon, kocht ik een grotere heuptas, geschikt voor een waterflesje en lunchpakket. Mobiel en pasjes kunnen er ook in. Ik kocht hem in een fysieke winkel, omdat ik op internet niet goed kan beoordelen hoe groot (klein) zo'n tas is. Een litermaat 'zegt' me niet genoeg. 

Het omdoen van de tas was soms een uitdaging. Met mijn goede hand hield ik hem op de rug, drukte de tas tegen een muur of boom, en kon hem daarna op mijn buik vastgespen. Daarna de ‘buidel’  doordraaien, zodat de tas weer op de buik hangt en je bij je kostbaarheden kunt.

 

Boodschapppen kon ik al vrij snel zelf halen. Met de goede hand kon ik één boodschappentas dragen; vaak deed de kassa medewerker de gekochte artikelen voor me in de tas.

Uiteraard kun je ook een boodschappenwagentje gebruiken of  de boodschappen laten bezorgen.

 

Iets meenemen als je pols en hand in het gips zitten

 

Dit kan bijvoorbeeld met een katoenen tas. Doe deze over je hoofd en schouder, dan kun je daar wat mee transporteren. Als de schouderbanden van de tas de juiste lengte hebben, kun je de tas ook nog als sling gebruiken, door je arm erin te hangen.

Uiteraard kun je ook een boodschappentas met je 'goede' hand dragen, een boodschappenwagentje gebruiken of de boodschappen  laten bezorgen.  

 

Als je op krukken moet lopen 

 

 

 

Als je op krukken loopt kun je vaak wel een rugzakje omhangen voor transport van je eigendommen. Voor transport binnenshuis, maar ook voor boodschappen.  

 

 

In een schort met zakken kun je soms ook van alles meenemen 😀