Eten en drinken

 

Met een stukje anti-slip onder een broodplank of botervloot, kun je eerder zelf brood klaarmaken (een speciaal bord hiervoor is bespottelijk duur). (Een rolletje anti-slip is o.a. te koop bij Blokker voor ca € 10,00. Je kunt er stukken afknippen, als het vuil is kun je het wassen).

 

 

 

Een melkpak met een draaidop openmaken deed ik zittend op een stoel. Ik klemde het pak tussen mijn knieën. Daarna kon ik het met mijn goede hand opendraaien. Eventueel doe je dit met hulp van een opener, bijvoorbeeld de TurnKey Pakopener

 

Blikjes met één hand openmaken. Het is me niet gelukt hier een voor mij werkbare oplossing voor te vinden. Ik liet de blikjes open doen door bezoek of buren. Op de TurnKey Pakopener zit ook een opener voor de ‘lipjes’ van een blik, maar of dat met één hand lukt weet ik niet.

 

Vrienden vragen om voor je te koken.  Het niet hoeven koken maakte mijn leven ook makkelijker. Het scheelde getob, boodschappen doen en ik had natuurlijk veel minder afwas. (zie ook elders in dit bestand, bij De afwas)

 

Het blok kaas (waar een kaasschaaf voor nodig is) verving ik zodra het op was door plakjes kaas of zachte kaas. Tot het blok kaas op was, vroeg ik bezoek om kaas te schaven.