Het toilet

 

Je kunt een toiletverhoger of overtoilet-stoel lenen bij de thuiszorgwinkel.

Toilet verhoger

 

De toiletverhoger leg je op het toilet, nadat je de wc-bril omhoog gezet hebt (er zijn verschillende hoogtes).

Let op: als het toilet te hoog is, is het moeilijker te ontlasten en krijg je obstipatie.

Let ook op de hygiëne, want het spoelwater van het toilet gaat niet langs de randen van de toiletverhoger.

Er zijn enorm veel soorten toiletverhogers. Je hebt ze bijvoorbeeld ook met armleuningen. Kijk bijvoorbeeld op Scouters en zoek op toiletverhogers (of ga na internet en zoek daar op toiletverhogers)

 

Een overzet toiletstoel

 

Je zet de wc-bril omhoog. Daarna zet je de stoel boven het toilet, de pootjes zijn verstelbaar.  De stoel heeft armsteunen. Let op de hygiëne, want het spoelwater stroomt er niet langs….

Wat is verder praktisch in jouw situatie

 

Bedenk verder wat in jouw situatie nodig of handig kan zijn. Bijvoorbeeld een postoel (toiletstoel)  naast je bed, of een po-douchestoel, waarop je ook onder de douche kunt.  Hieronder zie je een deel van wat er te koop is.

Bij een thuiszorgwinkel kun je een toiletstoel en/of douchestoel of douche-toiletstoel lenen. Als je een hulpmiddelen blijvend nodig, hebt, kun je het kopen of aanvragen bij de gemeente waar je woont. (via de WMO, Wet Maatschappelijke ondersteuning)

 

Zelf  gemaakt

 

Met één hand papier afscheuren van de closetrol valt niet mee. Een vriendin scheurde een heleboel velletjes van een closetrol, reeg ze met een naald aan een stevige draad, en gaf het aan me. Thuis moest ik de schroeven van de wc-rol-houder ietsje losdraaien, zodat de draad  achter die schroeven kon. Voor mij was het een groot gemak. 

 

 

 Ze had zelf een systeem om eenvoudiger een closetrol met één hand te vervangen , zie de foto hiernaast

Beugels met zuignappen