De eerste regelklussen

 

Op 4 april 2022 viel ik om 16 uur na een vergadering van de trap; ik had de laatste tree gemist. Mijn bovenarm bleek gebroken te zijn. Om 21.00 was ik weer thuis. Met moeite kreeg ik mijn schoenen en sokken uit, at de maaltijdsoep van de buurvrouw op en appte haar dat ik naar bed ging, morgen zou ik verder kijken.

 Met mijn kleren aan ging ik naar bed, nadat ik een weekendtas onder het matras geprutst had, want ik moest rechtop slapen. (blog)

 

De volgende ochtend:

*   Ik vroeg thuiszorg aan. Zelf wassen en aankleden ging niet. 

*    Ik belde met de thuiszorgwinkel en vroeg een toiletverhoger aan. (meer over de toiletverhoger in een later hoofdstukje). Een goede kennis die de volgende dag zou komen, haalde hem voor me op. Let op: als het toilet te hoog is, is het moeilijker te ontlasten en krijg je obstipatie; let ook op de hygiëne, want het spoelwater van het toilet gaat niet langs de randen van de toiletverhoger. Degene die het hulpmiddel komt halen moet zich kunnen legitimeren; meestal moet ook de legitimatie van degene die het hulpmiddel gaat gebruiken getoond worden. 

 

Ik bestelde handgrepen met een zuignap (via bol.com), buuf zette ze op de muur. Het beviel me prima, als een handgreep los ging zitten, zette ik deze gewoon weer even vast.

 

afvalgrijpers, ze zijn er in verschillende kwaliteiten, sommige zijn vrij zwaar, andere heel licht. Typ áfvalgrijper in je zoekmachine en je krijgt er vele te zien 

 Een van mijn mantelzorgers haalde mijn afvalgrijper uit de berging, we stopten hem in een emmer water-met-chloor, spoelden hem schoon en droogden hem af. Hiermee kon ik gevallen zaken van de grond rapen (goedkoper dan een helping hand uit de (thuiszorg) winkel 😀)

 

 

Het is fijn dat ik ook vrijwilliger ben bij de straatjutters, daardoor had ik de afvalgrijper in de berging liggen.

helping hand, op de site van Scouters en op internet vind je ze in diverse modellen en prijzen

 

*   Ik legde een bloknootje op tafel, voor de klusjes die ik niet kan, dit kon ik dan gericht vragen aan passanten/ bezoek. Als ik verwachtte dat ze hun leesbril nodig hadden, vroeg ik of ze die mee wilden nemen.

 

*   En dan mijn agenda. Ik verzette afspraken of zei ze af. Eén van mijn bezoekers was zo aardig om de doorgestreepte afspraken voor me uit te gummen, zodat ik weer overzicht kreeg (gelukkig schrijf ik afspraken meestal met potlood in mijn agenda)