Dagboek van Parki. Februari 2023: Kleding uit Thailand doneren

 

Tjonge, wat gebeurt er veel in een maand! Het wordt vast teveel tekst voor één blog. 

Op 31 januari woonde ik de vergadering bij van TeVoet. Ik zou het bestuur gaan assisteren. Er was nog een nieuweling, kandidaat secretaris. We besloten allebei te notuleren, en samen een verslag te maken.

De vergadering was van 11 – 15.30, inclusief lunch. Vanaf circa half drie volgde ik het nauwelijks meer.

Wat was mijn hoofd moe! Het waren ook veel nieuwe namen en onderwerpen.

Begin februari werkte ik de aantekeningen uit, en stuurde ze naar de kandidaat secretaris. Hij was een nachtmens, en stuurde zijn bewerking ’s nacht om half vier op,  daar reageerde ik dan ’s ochtends om zes uur weer op. Lachen.

Ook begin deze maand leerde ik hoe ik met de website van onze volksdans vereniging moest omgaan. Nu kan ik de ledenlijst op de site gaan bijhouden, en daarmee de secretaris wat helpen.

 

Daarna stortte ik me weer op de site die ik aan het maken ben.

Tja, je moet toch iets doen, als je niet meer zoveel mag lopen.

Kleding uit Thailand doneren

Dries Touw, in the jungle along the Thailand/Myanmar border, 1965.

Op 7 februari, na de kennismaking met de docent van Yoga4P, ging ik wat kleding wegbrengen naar het Textile research Centre in Leiden (https://www.trc-leiden.nl/trc/index.php/en/). Het was door mijn echtgenoot verzameld in Thailand in 1965. Ik had het aan Museum Volkendkunde in Leiden aangeboden, maar na anderhalf jaar mailen, vragen beantwoorden, documentatie sturen en wachten, vonden ze het geen geschikte aanvulling op hun collectie. Ze wezen me gelukkig wel op het Textile Research Centre. Daar kreeg ik binnen twee dagen heen en weer mailen bericht dat ze er erg blij mee zouden zijn!

Ik werd bijzonder gastvrij ontvangen, en de beheerster liet me ook het archief  zien. Wat een aardige mensen en wat een waardevol instituut!

Op de website van TRC las ik: De collectie van het Textiel Research Centrum Leiden bevat ruim 40.000 textiel, kledingstukken en accessoires zoals hoofddeksels, schoeisel, sieraden en wandelstokken. Het bevat ook technische artikelen zoals handspin- en weefapparatuur. De objecten komen uit de hele wereld en dateren van zo'n zevenduizend jaar geleden tot nu.

A Karen women in northern Thailand, along the border with Myanmar/Burma. Photograph by Dries Touw, 1965.

2 weken later werd de Kleding al in een blog beschreven : blog TRC

Ik was blij dat de collectie een goede bestemming gevonden had!